Den usannsylige diplomat

Det er vanligvis slik at de fleste andre har sett en serie eller film innen jeg får sett den, men nå dukket det opp en serie på Netflix som jeg satte på, mest for å se om det kanskje var noe å se på, og endte med å se alle åtte episodene i sesong 1 i løpet av to dager.

Serien heter The Diplomat og er nylig publisert på Netflix. Hovedpersonen Kate, eller Katherine, skal til Kabul som USAs ambassadør, men et angrep på et britisk marinefartøy fører til at hun blir sendt som ambassadør til London i stedet. Fordi det akkurat da ikke er en amerikansk ambassadør utstasjonert der. Mannen hennes Hal, som også er ambassadør, eller har vært tidligere, skal nå spille andrefilion. Kate er ikke så opptatt av pomp og prakt, og virker mistilpass i rollen som ambassadør i Storbritannia. Mannen hennes klarer ikke å la være å blande seg inn i alt mulig og kødde ting til.

The diplomat er ingen vanlig politisk eller agent-serie. Den kunne ha vært begge deler, for her er det en god blanding av etterretningsvirksomhet av ulik grad, og politisk spill på høyeste nivå. Men det har også elementer av humor som i komiserien Veep. Den var etter min smak for litt for mye, mens The diplomat har tidvis en understrøm av situasjonell humor. En diplomat som ikke vil være diplomat, en ektemann som ikke lenger er diplomat, men gjerne vil være diplomat.

Serien er både morsom og spennende, og Keri Russel leverer strålende i rollen som Kate Wyler. Det samme gjør Rufus Sewell i rollen som ektemannen Hal Wyler.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s